Oosterpoort benoemt Pauline Smeets en Aafke Zwart als nieuwe leden Raad van Toezicht

Oosterpoort benoemt Pauline Smeets en Aafke Zwart als nieuwe leden Raad van Toezicht

Met trots is eigenaar en adviseur van Impact+, Aafke Zwart, benoemd tot de Raad van Toezicht van de Stichting Groep Oosterpoort.

Oosterpoort heeft ook een nieuwe voorzitter benoemd, Pauline Smeets. Beide leden treden toe per 1 oktober 2023.

Mevrouw Pauline Smeets is binnen verschillende functies actief, variërend van lid dagelijks bestuur Limburgse Werkgeversvereniging (LWV), voorzitter Kring Zuid tot eigenaar van bureau ToeVoo. Daarvoor was zij o.a. werkzaam als concerndirecteur bij de Stichting Mondriaan GGZ instelling Zuid-Limburg en was zij 10 jaar lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal voor de PvdA.

Mevrouw Smeets is benoemd als voorzitter van de Raad van Toezicht. Een rol die zij naar onze overtuiging met verve zal uitoefenen mede gezien het feit dat zij als voorzitter (Amaliazorg (Ouderenzorg) Noord-Brabant) maar ook als vicevoorzitter (Sportstichtingen Sittard-Geleen en Schinnen) de nodige ervaring meeneemt.

“Gedreven en resultaatgericht. Geeft duidelijke kaders. Een bruggenbouwer die graag de verbindingen legt tussen partijen en instanties, met een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Goed ontwikkeld moreel kompas. Bereikbaar en benaderbaar. Draagt zorg voor open communicatie in een veilige setting. Verbindend, maar niet gemakkelijk te omzeilen. Positieve instelling, vrolijk. Loyaal jegens leidinggevenden. Energiek.”

Mevrouw Aafke Zwart is momenteel werkzaam bij Impact+, finance & duurzaamheid voor de zorg in Leersum. Daarvoor heeft mevrouw Zwart voor een groot deel in het bankwezen gewerkt: Triodos Bank, Rabobank, ABN AMRO Bank en ABN AMRO Group. Ook in toezichthoudende zin neemt mevrouw Zwart de nodige ervaring mee: voorzitter Stichting Leersumse Kids Fair, Lid Fizi Sectorbestuur Gehandicaptenzorg (incl. Jeugdzorg) en lid Raad van Toezicht Stichting Extra ZorgSamen. Bij de laatste stichting is mevrouw Zwart voorzitter van de auditcommissie, een rol die zij ook bij Oosterpoort zal gaan vervullen.

“Authenticiteit, optimisme, betrouwbaarheid, relatiegericht en volop betrokken zijn mijn kernthema’s. Mijn motto is: ‘Alles wat je aandacht geeft groeit’. Mensen staan hierbij centraal. Ik ben ervan overtuigd dat mensen ertoe doen en het verschil maken. Daarom ondersteun ik organisaties in hun zoektocht naar de balans tussen controle en vertrouwen, risico’s en kansen, structuur en wendbaarheid. Om zo samen te werken aan de organisatieontwikkeling en persoonlijk leiderschap.”

Zie ook de website van Oosterpoort: https://www.oosterpoort.org/nieuws-items/nieuwe-leden-raad-van-toezicht/

Zie ook Skipr: https://www.skipr.nl/nieuws/twee-nieuwe-leden-rvt-bij-jeugdzorg-organisatie-oosterpoort/