Rijksuniversiteit Groningen sleept duurzame subsidies binnen!

Rijksuniversiteit Groningen sleept duurzame subsidies binnen!

Bijdrage van Floris Douglas, Projectleider Energiebesparing bij de Rijksuniversiteit Groningen:

De afgelopen maanden verdiepten collega Tom Boslooper en ik ons met hulp van Aafke Zwart in de mogelijkheden voor de RUG om in aanmerking te komen voor de DUurzaam MAatschappelijk VAstgoed (DUMAVA) subsidie.

Deze subsidieregeling is in het leven geroepen om eigenaren van maatschappelijk vastgoed te stimuleren hun vastgoed te verduurzamen. Afhankelijk van het soort project wordt er een subsidie van 20 of 30 procent uitgekeerd voor de kosten van de verduurzamingsmaatregelen. Denk hierbij aan het isoleren van daken of muren, plaatsen van HR++ of vaccuumglas of bijvoorbeeld het installeren van een warmtepomp.

We keken reeds geplande verbouw-, renovatie- en onderhoudsprojecten met een verduurzamingscomponent. Uiteindelijk leken 14 projecten een goede basis te hebben voor een DUMAVA aanvraag, en zijn we aan de slag gegaan met het indienen.

Het resultaat is mooi en mogen we trots op zijn. Als RUG zetten we weer een stap om de benodigde versnelling van de verduurzing van de vastgoedportefuille te realiseren. Op naar de volgende stap.

Wederom dank Aafke voor de uiterst prettige samenwerking!